Ünlü Ekonomist Açıkladı! Elinizdeki Para Tuzla Buz Olacak

Ünlü Ekonomist Açıkladı! Elinizdeki Para Tuzla Buz Olacak
Türkiye'de milyonlarca yatırımcının elinde ki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneldiği ifade edilirken bunlardan birisi de son dönemde ki borsa yükselişi oldu. Borsa yatırımcılarının bazı...

Türkiye'de milyonlarca yatırımcının elinde ki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneldiği ifade edilirken bunlardan birisi de son dönemde ki borsa yükselişi oldu. Borsa yatırımcılarının bazı hisselere de yatırım yapmaya devam ettikleri ifade edildi.

FAİZ ARTARSA BORSA NASIL ETKİLENECEK?

Ülke geneli son olarak Merkez Bankası’nın 500 puan faiz artışı ile beraber politika faizi yüzde 50 oranına geldi. Tüm bu artışlar sonrasında ise piyasalarda dalgalanmalar yaşanırken bu dalgalanmaların da ana sebebi faiz artışı oldu.

BORSA DA DÜŞÜŞ

Ülke geneli dolar, altın ve kripto para gibi önemli emtialarda da yükseliş yaşanırken borsada ise düşüş gerçekleşti. Bunun ana etkisi ise İran İsrail savaşı olarak gösterilirken detaylarıyla ilgili de ekonomistlerden açıklama geliyor.

ATEŞ: KAZANAMAZSINIZ

Ünlü ekonomist Çetin Ünsalan, “Borsa yükselip, düşebilir de.. Sağlıklı bir borsa yatırımcısı, şirketlere o şirketlerin projeksiyonlarına, vizyonlarına ve hedeflerine yatırım yapar, ondan hisse alır. Ancak bu koşullar altında borsa çok faydalı bir şeydir. Ancak kulaktan dolma bilgiler ile yapılan yatırım kazandırmaz, kaybettirir. O zaman bilanço okumayı bilmiyorsanız, kazanamayacağınızı biliyorsunuz” dedi.