Ünlü ekonomist açıkladı! Yıl sonunda dolar kurunun ulaşacağı seviyesi pat diye duyurdu

Ünlü ekonomist açıkladı! Yıl sonunda dolar kurunun ulaşacağı seviyesi pat diye duyurdu
Türkiye'de milyonlarca yatırımcının merakla beklediği, elinde ki varlıkları da değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneldiği ifade edildi. Dolar, altın, bitcoin, borsa son bir aydaki performanslarıyla dikkat...

Türkiye'de milyonlarca yatırımcının merakla beklediği, elinde ki varlıkları da değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneldiği ifade edildi. Dolar, altın, bitcoin, borsa son bir aydaki performanslarıyla dikkat toplarken ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar için net rakam vererek kritik bir uyarıda bulundu.

DOLAR VE EURO YATIRIMCILARI

Ülke geneli dolar son bir aydır da 32,21 seviyesinde durgunluğunu sürdürürken yatırımcısına da kazanç sağlamadığı ifade edildi. Euro 35 seviyesinden 34,7 TL seviyesine kadar düşerek yatırımcısına da para kaybettirdi.

ALTIN YATIRIMCILARININ BÜYÜK KAYIBI

Gram altın ise 2 bin 400 TL üzeri rekor artış sonrasında da sert satışlarla baskılandı. Altın yatırımcıları bir ay içerisinde neye uğradıklarını şaşırırken bir ay boyunca da kazandıran tek yatırım aracı ise borsa oldu. Borsa İstanbul tarihi rekor kırarak 10 bin 200 TL seviyelerine kadar geldi. Mevduat faizleri de yüzde 60 seviyelerine kadar yükseldi.

ZELYUT DUYURDU: YIL SONUNDA DENGELENECEK

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar kuru için de net rakam vererek kritik uyarı da bulundu.

Zelyut, "Siz bu faizi artırmazsanız, sonbaharda bu girişlerin terse dönmeye başladığını görürsünüz. Sonuç olarak kuru yukarı doğru çekmeye başlayacak. Ancak balina etkileri bunun çıkıp da 45'e 50'ye vurmasını da engelleyecek. Bu itiş kakış mekanizmasında arkadaşlar kur 40 lira civarında yıl sonunda da dengeyi bulacak" dedi.

EDİTÖR NOTU: Bu haberde yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Ankarahaber06.com.tr adresi okurlarına bilgi paylaşımı yaparken herhangi bir şekilde para, piyasa ve fon ile ilgili yatırım tavsiyesi vermez. Ankarahaber06.com.tr sorumluluk almamaktadır.