Ünlü ekonomist parasını yatıracakları uyardı! Çok büyük kaybedecekler

Ünlü ekonomist parasını yatıracakları uyardı! Çok büyük kaybedecekler
Türkiye'de ekonomi yorumlarıyla dikkat çeken Atilla Yeşilada, Merkez Bankası'nın da rekor düzeydeki döviz alımını da değerlendirerek, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Kenarda da birikimi olan vatandaşların, paralarının...
Türkiye'de ekonomi yorumlarıyla dikkat çeken Atilla Yeşilada, Merkez Bankası'nın da rekor düzeydeki döviz alımını da değerlendirerek, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Kenarda da birikimi olan vatandaşların, paralarının değer kazanmasını istemeleri ve bu sebeple de ekonomiyle ilgili de yorumları dikkat çeken kişiler araştırılarak yakından takip ediliyor.
Aralarında Atilla Yeşilada gibi önemli isimler Youtube kanallarından yaptıkları piyasa yorumlarıyla da dikkat çeken açıklamalarda bulunuyor. Atilla Yeşilada, son olarak da ekonomi ve yatırımlarla ilgili de önemli değerlendirme yaparak dikkatleri de üzerine çekti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 10 Mayıs'ta swap işlemleri hariç net rezervleri 4,2 milyar dolara ulaştı. Önce ki eksi 23,7 milyar dolarlık seviyeden de önemli iyileşme kaydettiği ifade edilirken bu rekor seviyelere de ulaşılırken, Merkez Bankası'nın da gerçekleştirdiği rekor düzeyde ki döviz alımlarıyla beraber de uzmanlar yatırımcıları uyardı.

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada da, döviz konusunda uyarılarda bulundu.

ATİLLA YEŞİLADA: BU YAZ DÖVİZDEN PARA KAZANILMAZ

Ekonomist Atilla Yeşilada yaptığı açıklama da sosyal medya hesabı üzerinden de önemli paylaşımlarda bulundu.

Atilla Yeşilada X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; "Lokaller" döviz bozduruyor, yabancılar mal alıyor, TCMB rezervleri rekor hızda düzeliyor. Bu yaz dövizden para kazanılmaz." ifadelerini kullandı.

DOLARDA SON DURUM NEDİR?

Vatandaşlar da bu süreçte iç ve dış piyasayı da etkileyen altın ve döviz kurlarında ki değişimleri de merakla takip ediyor.

DÖVİZ PİYASALARI NASIL?

ABD Doları: Alış 32,25 - Satış 32,26

EURO: Alış 34,82 - Satış 34,83

STERLİN: Alış 40,23 - Satış 40,43

YEŞİLADA: 15 BİN SEVİYESİNE DOĞRU GİDİYOR

Yeşilada, “Türkiye gri listeden çıktıktan sonra sıcak para akımları sürecek. Hisse yatırımcıların ilgisi de son dönemde arttığını görüyoruz. Bu da borsaya bayağı bir para gireceği düşüncesini destekliyor. Borsa 12 bin dolar değeri olması gerekirken, yavaş yavaş yıl sonu 15 bine doğru gittiğini de görüyoruz” şeklinde konuşmuştu.