Ünlü Ekonomist ''Yeni Vergiler Yolda'' Açıklaması İle Dikkat Çekti

Ünlü Ekonomist ''Yeni Vergiler Yolda'' Açıklaması İle Dikkat Çekti
Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, konut alacaklara kötü haberi vererek yeni vergiyi duyurdu.

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, konut piyasasında yeni bir vergi düzenlemesi olacağını duyurarak konut alıcılarına kötü haber verdi. Enflasyon artışıyla birlikte konut fiyatları rekor seviyelere ulaşmıştı, ancak son dönemde faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi.

Konut satışları devam eden bir gerileme sürecinde. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Nisan ayında Türkiye genelinde konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre %11,8 düşüşle 75 bin 569'a geriledi. Bu rakam, Mayıs 2021'den bu yana en düşük aylık satış rakamı olarak kaydedildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in faiz artışları ve para politikasındaki sıkılaştırma önlemleri konut satışlarında düşüşe yol açtı. Kredi faizlerinin rekor seviyelere çıkmasıyla ev almak neredeyse imkansız hale geldi ve bu durum satış fiyatlarını derinden etkiledi. Şimşek'in, konut sahiplerini yeni vergilendirme önlemleriyle karşı karşıya bırakabileceği kulislerde konuşuluyor.

Hatice Kolçak, konut piyasasını değerlendirirken "Piyasaya baktığımızda genel olarak her şeyin tekrar normale döneceği beklentisi var. Kredilerin açılması, insanların ev alımına yönelmesi gibi. Ancak konut ve arsa piyasasında bizi farklı bir hikaye bekliyor. Yeni bir torba yasayla birlikte yeni vergi düzenlemelerinin geleceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Vergi dilimini örnekleyerek konuşan Kolçak, "Artık alım-satım yapmanız durumunda ne zaman alırsanız alın ciddi vergi ödemek durumunda kalacaksınız. Bu vergilendirme arsa alım-satımlarını da içerecek. Bu konuda kulis bilgisi aldım" dedi.