Ünlü gazeteci kulis bilgisini sızdırdı! 4a 4b 4c emeklisinin Temmuz ayı maaş zammı belli oldu

Ünlü gazeteci kulis bilgisini sızdırdı! 4a 4b 4c emeklisinin Temmuz ayı maaş zammı belli oldu
Türkiye'de ünlü gazeteci Fatih Portakal canlı yayında emeklilerin de Temmuz maaşını net rakam vererek açıklarken gazeteci tarafından gelen açıklamalar sonrasında da Temmuz maaşına dair de kulis bilgilerini de canlı yayında...

Türkiye'de ünlü gazeteci Fatih Portakal canlı yayında emeklilerin de Temmuz maaşını net rakam vererek açıklarken gazeteci tarafından gelen açıklamalar sonrasında da Temmuz maaşına dair de kulis bilgilerini de canlı yayında resmen açıkladı. Milyonlarca emeklinin de maaşına Ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam gerçekleştirilirken yapılan zamdan sonra da 6 bin 700 TL ve altında ki kök aylıkları da etkilemedi.

Bu sebepten dolayı da en düşük emekli aylığı yapılan son düzenleme sonrasında da 10 bin TL'de kalırken maaşlarda da bir düzenleme bekleyen emeklilerin de son umut olarak da gözünü Temmuz ayına çevirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da emekliler için Temmuz ayındaki 6 aylık enflasyon oranını işaret etti.

TÜİK tarafından açıklanan son rakamlara göre de 4 aylık enflasyon verilerine göre de yüzde 18,72 olarak açıklanırken 6 aylık enflasyon tahminleri de Merkez Bankası'nın yıl sonu tahminlerine göre belirlendiği ifade edildi. Çoğu uzman görüş için de tahminlerini tek tek açıklamaya devam ederken yüzde 25 ile 26 arasında da tahminler uzmanlar tarafından yapılıyor.

Pek çok emekli de bu oranların açlık sınırına yaklaştırmayacağı kanaatinde olurken asgari ücreti bile geçen açlık sınırı karşısında da refah payı beklentisi de dikkat çekti.

Ünlü gazeteci Fatih Portakal, kara haberi vererek net rakamı açıkladı. Fatih Portakal tarafından yapılan açıklamada da, “Yüzde 25 net maaş alacaksınız. 10 bin TL yerine 12 bin 500 TL alacaksınız. Ancak bunun dışında refah geliri beklemeyin” dedi.