Uzman isim hayırlı olsun dedi! İşte emekli maaşlarına gelecek zam

Uzman isim hayırlı olsun dedi! İşte emekli maaşlarına gelecek zam
Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanı, emekli maaşlarına dair net rakamı açıkladı. Bir internet sitesinde yer alan habere göre de en düşük emekli maaşında ki net rakam da belli oluyor.Kamu Son Haber'in haberine göre...

Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanı, emekli maaşlarına dair net rakamı açıkladı. Bir internet sitesinde yer alan habere göre de en düşük emekli maaşında ki net rakam da belli oluyor.

Kamu Son Haber'in haberine göre de; uzman isim hayırlı olsun. 16 milyona yakın emekliye Ocak ayında yüzde 49,25 oranında maaş zammı düzenlemeleri gerçekleştirilirken yapılan zam neticesinde de 6 bin 700 ve altında da kök aylığı alan emeklilerin maaşı en düşük emekli aylığı 10 bin liraya kalmayı sürdürdü.

Ülke geneli en düşük emekli maaşlarında ki en net rakam belli oldu. Pek çok kişi emekli aylıklarının da açlık sınırının 16 bin lirayı aştığı bu ortamda da geçim derdine düşerken çoğu emekli maaşlarına da yerel seçim öncesi bir iyileştirme beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da Temmuz ayında maaş zammına işaret edilmişti.

Emekliler Temmuz ayında bir umut olarak maaş zammı için gözünü çevirirken 6 aylık enflasyon verilerine göre de gelecek olan maaş zammının da ne olacağı merak edildi. Bu süreçte de uzman isimler net rakamları da şimdiden duyuruyor. SGK uzmanı Ali Tezel'de Kamu Son Haber'e özel konuştu. emekli maaşına ilişkin net rakamı açıkladı. Tezel, “Emeklilere 6 ayda yüzde 25 oranında bir zam gelecek. Ekstra bir refah payı ise gelmeyecek” dedi. Tezel’in oranına göre en düşük emekli aylığı ise 12 bin 500 TL’ye gelecek.

Tezel, ise bu tutarın enflasyon farkı olacağı için 10 bin TL’de maaş almaya emeklilerin devam edeceğinin altını çizdi.