Yurtta son dönemlerde en fazla iflas açıklayan iller belli oldu! İşte Ankara'nın sırası

Yurtta son dönemlerde en fazla iflas açıklayan iller belli oldu! İşte Ankara'nın sırası
Türkiye'de pandemi sonrası vatandaşlar ve kurumsal şirketler zor günler geçiriyor. Buna göre de ülke ekonomisi üzerinde baskılar artarak sürerken her gün de ülkenin dört bir tarafında farklı ölçeklerde ki işletmelerin de mali...

Türkiye'de pandemi sonrası vatandaşlar ve kurumsal şirketler zor günler geçiriyor. Buna göre de ülke ekonomisi üzerinde baskılar artarak sürerken her gün de ülkenin dört bir tarafında farklı ölçeklerde ki işletmelerin de mali zorluklarla karşı karşıya kaldığı ve konkordato ilan ettiği veya iflas yönünde ki haberler geliyor. Sanayi, turizm ve tarım gibi temel sektörlerden gelen bu tür haberler, toplumda büyüyen bir endişe yaratıyor.

Peki son dönemlerde en çok iflas açıklayan 5 şehir hangisi? İşte sırayla o illerde ki durumlar belli oldu.

5- TARIM ŞEHRİ KONYA

Önemli sanayi şirketleri arasında yer alan Konya, üretim kapasitesi ve çeşitlilikleriyle de dikkat çekiyor. Şehrin hem tarım hem de gıda sektörlerinin aksine makine, metal ve otomotiv gibi birçok güçlü üretim altyapısına da sahip olurken bu sektörlerde ki yoğun faaliyetler de Konya'yı ekonomik açıdan stratejik bir konuma da taşıyor.

4- SANAYİ ŞEHRİ KOCAELİ

Türkiye'nin en yoğun sanayicilik faaliyetleri arasında olan Kocaeli'de üretimle ticaretin kalbi attığı bir yer olarak da biliniyor. Bu bölgenin Türkiye'nin de ekonomik dinamiklerinde stratejik bir role de sahipken son dönemde de iflas eden işletmeler açısından da dikkat çekici bir artış gösterdiği ifade edildi. İflas istatistiklerinde de 4. sırada Kocaeli yer alıyor.

3- TİCARET MERKEZİ İZMİR

Türkiye'nin batısında yer alan ve ekonomik açıdan da ülkenin en önemli şehirleri arasında yer alan İzmir'de de çok fazla iflas kararı alındı. Şehirde teknoloji sektörü artışta olarak, tekstil, gıda, otomotiv, kimya ve metal işleme gibi çeşitli sektörlerdeki kapsamlı üretim aktiviteleri ile tanınan İzmir, sanayi ve ticaretin kalbi olarak kabul ediliyor.

2- SANAYİNİN KALBİ BURSA

Ekonominin de otomotiv açısından can damarları arasında yer alan Bursa'da son dönemde ciddi problemler yaşanıyor. Şehirde maliyetlerin yükselmesi ve pandemi sonrası zorluklarda da şirketler can çekişiyor. Birçok firmada iflas için kapıda bekliyor.

1- İŞGÜCÜNÜN MERKEZİ İSTANBUL

Ekonomik ve kültürel kalbi olan İstanbul'da yoğun rekabet ve maliyet artışı da iş dünyasında zorlu bir süreçte yer alıyor. Şehirde ki işletme ve kira gibi giderlerin yüksekliği, ekonomik dalgalanmalar ve yönetimsel zorluklar sebebiyle de önemli riskler barındırıyor.

ANKARA LİSTEDE YOK MU?

İlk 5 listesinde Ankara'nın olmadığı herkes tarafından şaşırılırken şehirde de son dönemde işletmelerin farklı kaynaklar bulması da listenin 8 - 9. sıralarına kadar şehri uzaklaştırmayı başardı.