Aşırı Sıcaklar Yolda! 45 Dereceye Hazır Mısınız ?

Aşırı Sıcaklar Yolda! 45 Dereceye Hazır Mısınız ?
Önümüzdeki üç gün boyunca sıcaklıklar artmaya devam edecek. Perşembe ve Cuma günleri haftanın en yüksek değerleri görülecek.

2024 yılının ilkbaharı, tüm zamanların en sıcak ilkbaharı olarak tarihe geçti. Haziran ayında sıcaklıkların artmasıyla birlikte, önümüzdeki üç gün boyunca sıcaklıkların yükselmeye devam etmesi bekleniyor. Perşembe ve Cuma günleri, haftanın en yüksek sıcaklıklarının görülmesi öngörülüyor. Bazı illerde sıcaklıkların 45 dereceye yaklaşacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) 7 günlük hava tahmin raporuna göre, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Yurt genelinde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece arasında artması bekleniyor. Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Yağış alan yerlerde ise yağış anında yer yer kuvvetli rüzgarlar bekleniyor.

Marmara Bölgesi'nde az bulutlu ve açık bir hava beklenirken, Trakya kesimi zamanla parçalı bulutlu olacak. Edirne'de sıcaklık 38°C, İstanbul'da 32°C, Kırklareli ve Kocaeli'nde ise 35°C olacak.

Ege Bölgesi'nde hava az bulutlu ve açık olacak. Denizli ve Manisa'da sıcaklık 40°C'ye ulaşırken, İzmir'de 35°C, Afyonkarahisar'da ise 31°C sıcaklık bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi'nde de az bulutlu ve açık hava hakim olacak. Antalya'da sıcaklık 37°C, Adana'da 35°C, Hatay'da 32°C ve Isparta'da 33°C olacak.

İç Anadolu Bölgesi'nde az bulutlu ve açık hava etkili olacak. Ankara'da sıcaklık 30°C, Eskişehir'de 33°C, Kayseri'de 30°C ve Konya'da 29°C olacak.

Batı Karadeniz'de az bulutlu ve açık hava beklenirken, Orta ve Doğu Karadeniz'de parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Artvin, Rize çevrelerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor. Malatya hariç bölge genelinde sağanak yağışlar görülecek. Erzurum ve Kars'ta yağışlar öğleden sonra kuvvetlenecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise az bulutlu ve açık hava hakim olacak. Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlar görülecek. Güneş çarpması tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği bildiriliyor. MGM'nin tahminlerine göre, aşırı sıcaklar önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürecek.