Deprem Uzmanı O Bölgeyi İşaret Ederek Uyardı!

Deprem Uzmanı O Bölgeyi İşaret Ederek Uyardı!
Türkiye'nin üç büyük fay hattından biri olan Batı Anadolu Fay Hattı (BAF) üzerinde yer alan Ege Bölgesi, olası bir büyük depremle karşı karşıya.

Batı Anadolu Fay Hattı (BAF) üzerinde bulunan Ege Bölgesi, Türkiye'nin üç büyük fay hattından biri olması nedeniyle büyük bir deprem riski altındadır. Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, geçmişte yaşanan büyük depremlere dikkat çekerek bölgedeki tehlikenin farkındalığını artırdı.

Ege Bölgesi'nin risk altında olmasının nedeni, Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF), Doğu Anadolu Fay Hattı (DAF) ve Batı Anadolu Fay Hattı (BAF) gibi büyük ve aktif fay hatlarına sahip olmasıdır. Özellikle Ege Denizi'nde de deprem üretebilecek faylar bulunmaktadır.

2020 yılında Sisam Adası açıklarında meydana gelen ve İzmir'in Seferihisar ilçesine yakın bir noktada hissedilen 6.9 büyüklüğündeki deprem, ciddi bir yıkıma ve kayba neden oldu. Prof. Dr. Ahmet Ercan, Yurt gazetesine verdiği demeçte, Midilli-Sisam-Karaburun-Foça alanındaki Zeytinbağ kırığının tehlikesine dikkat çekti. Bu bölgede 6.5 büyüklüğünde bir depremin beklendiğini ifade eden Ercan, son depremlerin gerginliği boşaltamadığını ve bölgenin hala risk altında olduğunu belirtti.