Güneş'te patlama meydana geldi! Patlama dünyamızı nasıl etkileyecek?

Güneş'te patlama meydana geldi! Patlama dünyamızı nasıl etkileyecek?
Türkiye'de son dönemde art arda güneşte patlamalar yaşanırken dün yapılan açıklama sonrasında ise şiddetli bir yeni patlamanın daha gerçekleştiği açıklandı. Gelen haberde güneşte patlamanın meydana geldiği duyurulurken...

Türkiye'de son dönemde art arda güneşte patlamalar yaşanırken dün yapılan açıklama sonrasında ise şiddetli bir yeni patlamanın daha gerçekleştiği açıklandı. Gelen haberde güneşte patlamanın meydana geldiği duyurulurken ilk gelen uyarılarda ise jeomanyetik fırtına, şu an Dünya'mıza doğru geliyor. Elektrik, İnternet, radyo, televizyon yayınlarında kesintiler olabileceği ifade edildi. Hava forum tarafından yapılan açıklama da Avrupa ve hatta ülkemizden "Kuzey ışıkları" görülebilir.

NOAA tarafından yayınlanan son dakika açıklamasında söz konusu patlamanın 2005 yılından bu yana meydana gelen en büyük patlama olabileceğine yer verildi.

DÜNYAYA NE ZAMAN ULAŞACAK? 

Güneşte meydana gelen patlamanın bugünden itibaren dünyada etkisini göstermesi ve 12 Mayıs 2024 Pazara kadar devam edeceğine yer verildi.

DÜNYAYI NASIL ETKİLEYECEK?
Jeomanyetik fırtınalar, Dünya'ya yakın yörüngedeki ve Dünya yüzeyindeki altyapıyı etkileyerek iletişimi, elektrik şebekesini, navigasyonu, radyo ve uydu operasyonlarını potansiyel olarak kesintiye uğratabilir.

Beklenen kesintilerin önüne geçilmesi, önlem alınması için gerekli yerlere uyarıların yapıldığına yer verildi.