İnsanlık tarihinin en çılgın işkencesi: skafizm

İnsanlık tarihinin en çılgın işkencesi: skafizm
'Tekneler' veya yanlışlıkla kifonizm olarak da bilinen skafizm, eski İran'dan kalma, iddia edilen eski bir ölüm cezası yöntemidir. Kelime Yunancadan gelir, kelimenin tam anlamıyla "oyulan (veya boşaltılan) herhangi bir şey."

Bu, kurbanı iki tekne arasında tuzağa düşürmek, beslemek, süt ve bal ile kaplamak ve çürümesini, böcekler ve diğer parazitler tarafından yutulmasını, dolayısıyla açlıktan, böbrek yetmezliğinden veya iç organlarının genel olarak çökmesinden dolayı ölmesini beklemekten ibaretti. bunun sonucunda ortaya çıkan enfeksiyonlar.

Aşağıda, Plutarch'ın Mithridates'in idamına ilişkin yazılarında aktarılanlara göre, bu rahatsız edici uygulamanın nasıl uygulandığına dair ayrıntılı bir tanıklık yer almaktadır: “Kötülük yapan kişi iki eşit kayık alıp bunlardan birine sırt üstü yatırılır; sonra diğerini örterek, başı, elleri ve ayakları dışarıda, vücudunun geri kalanı içeride kalacak şekilde bir araya getirerek ona yemek ikram ederler ve yemeyi reddederse onu yemeye zorlarlar. gözlerini dikerek; yemekten sonra üzerine süt ve bal karışımı döküyorlar, bunu sadece ağzına değil, yüzünün her yerine döküyorlar. Böylece yüzlerini sürekli güneşe çevirirler ve güneş, üzerine konan çok sayıda sinek tarafından tamamen kaplanır ve gizlenir. Yiyip içenlerin yapması gerekeni teknelerde yaptığı için, dışkının çürümesinden ve çürümesinden sürünen hayvanlar ve parazitler çıkar ve bunlar onun bağırsaklarına girer ve vücudu tüketilir. Adam açıkça öldüğünde, en üstteki tekne götürülürken, etinin yutulduğunu ve bu tür zararlı yaratıkların sürülerinin onu avladığını ve sanki içinde büyüdüğünü görürler. Böylece Mithridates on yedi gün acı çektikten sonra sonunda öldü."