O Alkol Grubuna Bir Zam Daha Geldi

O Alkol Grubuna Bir Zam Daha Geldi
Son gelen zamlardan sonra bir alkol grubuna daha zam geldiği duyuruldu.

Son dönemde sigara ve alkollü içkilerde yaşanan art arda zamların ardından bir diğer zam haberi de şarap kategorisinden geldi. Temmuz ayında alkollü içkilere Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kaynaklı yeni bir zam daha gelecek.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya üzerinden Vincent meyve şaraplarına yüzde 20 zam yapıldığını duyurdu. Böylelikle, bu şarap grubunun en uygun fiyatlı ürünü 275 TL seviyesine çıktı.

Bu zam öncesinde Kavaklıdere ve Doluca şarap gruplarına da yüzde 7 ile yüzde 10 arasında zam yapılmıştı. Zamların ardı arkası kesilmezken, tüketicilerin karşılaştığı fiyat artışlarına tepkiler de artıyor.

ÖTV ZAMMI KAPIDA

Öte yandan, temmuz ayıyla birlikte Türkiye genelinde sigara ve alkollü içkiler için geçerli olan ÖTV'ye yüzde 20 zam yapılacak. Bu değişiklikle birlikte, en düşük sigara fiyatının 66 liraya yükselmesi beklenirken, tüm sigara markaları için 15 lirayı aşan artışlar yaşanacak.

Nisan ve mayıs aylarında da zamlanan sigara fiyatlarında, en büyük artışın temmuz ayında gerçekleşeceği öngörülüyor. Ülke genelinde alkol ve sigara ürünlerinde yaşanan bu zam dalgası, tüketicilerin bütçelerini doğrudan etkileyecek. Temmuz ayından itibaren Türkiye'de sigara fiyatlarının yükselmesiyle birlikte, ekonomik açıdan zorlu bir döneme girileceği belirtiliyor.