Otobüs Firmalarına Milyonlarca Liralık Ceza

Otobüs Firmalarına Milyonlarca Liralık Ceza
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu otobüs firmalarına 10 günlük süre zarfında 1820 uyarı cezası ile birlikte 1 milyon 21 bin 726 liralık idari işlem uygulandığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı öncesi şehirler arası otobüs işletmeciliği yapan firmalara yönelik denetimlerin artırıldığını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, otobüs firmalarına yönelik denetimlere ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, şehirler arası otobüs taşımacılığı yapan firmaların fahiş fiyatlı bilet satışı ile korsan ve yetki belgesiz taşımacılığının önlenmesine yönelik denetimlerin sıkı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Bayram öncesinde yaşanan yoğunluk sebebiyle vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve güvenli seyahat edebilmeleri için önlemler aldıklarını ifade eden Uraloğlu, şehirler arası otobüs işletmeciliği yapan firmalara yönelik denetimlerin hızlandırıldığını dile getirdi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024'ün "Emekliler Yılı" ilan edilmesi üzerine, şehirler arası otobüslerde emeklilere yönelik başlatılan yüzde 20 indirim kampanyasının uygulanıp uygulanmadığına dair denetimlerin devam ettiğini belirtti.

Uraloğlu, bayram öncesi ve sonrasında denetim faaliyetlerinin devam edeceğini vurgularken, yurt genelinde gerçekleştirdikleri 10 günlük denetimlerde 1534 otobüsün kontrol edildiğini ve bu süre zarfında 1820 uyarı cezası ile birlikte 1 milyon 21 bin 726 liralık idari işlem uygulandığını aktardı.

Ayrıca, elektronik bilet acentelerinin emeklilere yönelik indirim uygulamasını sağlayacaklarını ve bu yönde çalışmaların Sosyal Güvenlik Kurumu ile hızla sürdürüldüğünü ifade eden Uraloğlu, uygulamanın kısa sürede hayata geçirileceğini belirtti.