Şimdiye kadar yapılmış en tuhaf ve şaşırtıcı bilimsel deney neydi?

Şimdiye kadar yapılmış en tuhaf ve şaşırtıcı bilimsel deney neydi?
Dünyada en rahatsız edici deneylerden biri Kaliforniya'daki bir hapishaneden sorumlu doktor olan Leo Stanley tarafından gerçekleştirildi.

Stanley, idam edilen suçluların testislerini aldı ve ameliyatla yaşayan mahkumlara nakletti. Doktor , testosteronu düşük olan erkeklerle işledikleri suç oranı arasında bir ilişki olduğuna inanıyordu . Görünüşe göre düşük testosteronlu erkeklerin, özellikle cinsel nitelikteki suçları işleme olasılıkları daha yüksekti .

Testisleri yaşayan mahkumlara naklederek testosteron seviyelerini yükseltecek ve bu da suç oranlarını azaltacaktı. 600'den fazla mahkûm Stanley'nin çılgın teorisinin kurbanı oldu ve insan testisleri azaldığında Stanley, mahkumlara sıvılaştırılmış hayvan testisleri enjekte etmeye başladı.

Stanley, idam edilen bir mahkumun testisini naklettikten sonra kendini "enerjik" hisseden Kafkasyalı bir mahkuma atıfta bulunarak deneyin başarılı olduğunu iddia etti.

Tecavüz veya cinsel saldırı işleyen suçluların genellikle erkekler ve "zayıf" erkekler olduğu, çoğu durumda cinsel olarak bastırılmaya eğilimli oldukları ve testosteron düzeylerinin çok düşük olduğu tespit edilmiş olsa da, Stanley'nin bu durumu uzun süre incelemesi gerekti. Ne yaptığından bile emin olmadan teorisini bir kenara attı.