Süper Lig maçlarını kaçak yayından takip edenler dikkat! Mağdurun adına tek hamlede 250 bin TL kredi çekildi

Süper Lig maçlarını kaçak yayından takip edenler dikkat! Mağdurun adına tek hamlede 250 bin TL kredi çekildi
Türkiye'de vatandaşları yakından ilgilendiren haber geldi. Ücretsiz maç izleyenleri ilgilendiren ve dikkatli olmalarını gerektiren olay Adana'da gerçekleşti. Seyhan ilçesinde ikamet eden inşaat ustası geçtiğimiz hafta akşam saatlerinde...

Türkiye'de vatandaşları yakından ilgilendiren haber geldi. Ücretsiz maç izleyenleri ilgilendiren ve dikkatli olmalarını gerektiren olay Adana'da gerçekleşti. Seyhan ilçesinde ikamet eden inşaat ustası geçtiğimiz hafta akşam saatlerinde ücretsiz futbol müsabakasını takip etmek için telefonuna gönderilen bağlantıya tıkladı.

Durumdan ilk etapta şüphelenmeyen inşaat ustası, uyandığında ise cep telefonunun kilitlendiğini anladı. Sim kartını başka telefona takan usta cep telefonuna bankadan gelen mesajlarla da yıkıldı.

ADINA 250 BİN TL KREDİ ÇEKİLDİ 

Hesabından 250 bin TL kredi çekildiğini ve bu paranın da 138 bin lirasını da tanımadığı kişilere aktarıldığını gören Y. G., önce çalışmış olduğu banka şubesine giderek hesabını dondururken polise giderek şikayette bulundu.

Y.G. Maç linkine tıklamadan bir gün önce seçim sonuçlarıyla ilgili anket yaptıklarını söyleyen firma tarafından arandığını söyleyen usta, “Beni arayan telefon numarasını arama motorunda arattığımda, ‘Sesinizi kopyalıyorlar, dolandırıcılar’ şeklinde şikayetler olduğunu gördüm. Şimdi düşününce telefonuma bulaşan virüsle bağlantılı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

PARA BAŞKA KİŞİLERE GÖNDERİLDİ

Hesabında çekilen krediden Ö.İ.C. isimli kişiye 99 bin lira, M.Ö. isimli kişiye de 39 bin lira transfer yapıldığını aktaran Y.G. “Bu kişileri tanımıyorum. Bankadan itiraz formu doldurdum ancak banka kendinde güvenlik açısından kusur görmüyor. Şüphelilerin yakalanması için suç duyurusunda da bulundum.

Şu dönemde bankalar çok ağır şartlarda kredi veriyorlar, kimse de çekmek istemiyor. Geçen ay 300 bin lira kredi çekmek için başvuruma onay çıkmadı ama gece ben uyurken haberim olmadan dolandırıcılar çekti.”