Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tek şartla yeni evleneceklere 700.000 TL verilecek

Almanya’nın Hessen eyaletinde yaşayan

Almanya’nın Hessen eyaletinde yaşayan genç Türk çiftlere güzel haber geldi. Hükümet kanadı konut krizini çözmek adına ilk evini alacak çiftlere 20 bin euro destek verecek. 18 yaş altında ki her çocuk için ise 5 bin euro ödeme yapılacak.

Almanya’da yaklaşık olarak 350 bin Türk’ün yaşadığı Hessen Eyaleti’nde dar gelirli ailelere destek ve konut krizinde ki sıkışıklığı aşmak için de ev ödeneği gerçekleşecek. Pazartesi günü de Eyalet Hükümeti’nin aldığı karar 1 Mart 2024’ten itibaren yürürlükte olacak. 1 Mart’ta ev satın almış olanlar da bu haktan yararlanmış olacak.

Sözcü’de yer alan habere göre; ev alacak kişi ya da ailenin gelirine, evin fiyatına bakılmayacağı belirtildi. Aranan tek şart; aile ya da kişinin ‘ilk satın aldığı“ ev olması gerekiyor. İlk evini alan Türk aileye, karı-kocanın her biri için 10’ar bin Euro, 18 yaşın altındaki her bir çocuk için de 5 bin Euro ödenecek. İlk evini alan çifte toplam yaklaşık 700 bin TL destek verileceği ise belirtildi.

VERGİYİ AŞMAMALI

Ödenecek miktarın da evin yüzde 6 oranında ki alım satım vergisini aşmayacak şekilde olacağı ifade edildi. Ev ödeneği yardımı yıl da 10 taksitle yeni ev sahibine ücret ödemesi gerçekleşecek. Yardımda vatandaşlık şartı aranmazken kişi veya ailenin de Hessen eyaleti sınırları içerisinde oturması ya da Hessen Eyaleti’nde yer alması ön şart kabul edilecek.

Ödeme apartman ya da lüks villa alan için de geçerliliğini koruyacak. Ev ödeneği alanlar ayrıca, kamu bankasından indirimli tamirat ya da yenileme için ucuz kredi şansını da elde edebilecek.

Ev ödeneği programına yılda 23 bin başvuru yapması ön görülüyor.

Trendyol 1. Lig'in 33. hafta
Sıradaki Haber Bandırmaspor, Ankara Keçiörengücü’nü mağlup etti