Dünya gezegeninin Kara Kutusu kuruldu: Tüm sırlar bu kutuda saklanacak

Dünya gezegeninin Kara Kutusu kuruldu: Tüm sırlar bu kutuda saklanacak
Araştırmacılar, 2022'nin başlarında, Avustralya anakarasından yaklaşık 240 kilometre uzakta bir ada olan Tazmanya'nın batı kıyısında devasa bir çelik monolitin kurulumunu tamamladı.

Monolit, Dünya'da meydana gelecek tüm ana olayları kaydetme amacına sahip olacak: iklim değişiklikleri, siyasi olaylar ve insan uygarlığı için ileri bir adımı veya sonun nedenini temsil edebilecek her şey. Yapıya verilen ad olan Toprak Kara Kutusu, insan uygarlığının sonuna direnmeye ve kayıtlı bilgiyi hayatta kalacak nesillere aktarmaya yetecek kadar 7,5 cm kalınlığında çelikten inşa edilmiştir.

Kara ve deniz sıcaklıkları, okyanus asitlenme seviyeleri, insanlığın enerji tüketimi ve havadaki karbondioksit seviyeleri ile ilgili veri akışlarını kaydedecek. Bu bilgileri tamamlayanlar arasında haber başlıkları, sosyal medya paylaşımları ve önemli sosyo-politik toplantılardan elde edilen önemli bulgular yer alacaktır.

Güneş ışığıyla çalışan Earth Black Box, şu anda önümüzdeki 30 ila 50 yıl boyunca verileri arşivleyebiliyor ve saklayabiliyor. Bu süre zarfında bilim adamları yüzlerce yıl dayanabilecek ek depolama yöntemleri arayacaklar.