TC kimlik no sonu 0 2 4 6 8 olanlar dikkat! Sosyal medyalara eklenmesi gerekecek

TC kimlik no sonu 0 2 4 6 8 olanlar dikkat! Sosyal medyalara eklenmesi gerekecek
Türkiye'de gündeme düşen flaş gelişmelere göre Ekonomim Gazetesi'nde yayınlanan habere baktığımızda sosyal medyaya yeni düzenlemenin planlandığına yer verildi.Besti Karalar tarafından gündeme alınan yazı içerisinde AK Parti...

Türkiye'de gündeme düşen flaş gelişmelere göre Ekonomim Gazetesi'nde yayınlanan habere baktığımızda sosyal medyaya yeni düzenlemenin planlandığına yer verildi.

Besti Karalar tarafından gündeme alınan yazı içerisinde AK Parti kurmayları artık sosyal medyadan belirli görüş veya olayın sistematik bir şekilde yayılması konularını da ele alacak bir rapor hazırladı. Gelen rapora göre de sosyal medyadan itibar suikastı yapan trollerin incelemeye alınacağı bildirildi.

Trol mafyası olarak adlandırılan bu oluşum hakkında hazırlanan raporda şu değerlendirmelere yer verildi:

"Hangi fikri savunmak istiyorlarsa once bir grup insanı alıp, kendi trolleri haline getiriyorlar. Bu troller, kendi ozgurluk alanlarını ve cesaretlerini kazandıktan sonra bu adamlar mafyalaşıyorlar. Parayı kim veriyorsa; onların istedikleri sekilde seçtikleri kişi ya da gruplara karsı saldırıyorlar. Sosyal medyada mafyalaşmış bir trol ekibi var. Sosyal medyada hiçbir iz kaybolmuyor. Bu izler takip edildiginde de bunların hangisi gerçek hesap, hangilerinin bot hesap ve bu hesaplar kimler tarafından yurutuluyor, bunlara ne kadar para harcanıyor gormek mumkun. Yuzbinlerce lira para harcanıyor"

Rapora göre AK Parti'nin kurumsal kimliğine zarar veren kişi ile grupların bu itibarsızlaştırmalarının önüne geçileceği açıklandı.

GÜNÜBİRLİK HESAPLARA GEÇİT YOK

Yeni sosyal medya düzenlemesinde artık günü birlik ya da anlık şekilde sahte hesaplar açılmayacak.

KİMLİK NUMARASI İLE HESAP AÇMA

Gelen son haberlere göre MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "sosyal medya hesapları kimlik numaraları ile açılsın" önerisini AK Parti'ye sunduğu öğrenildi.