Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ankara’da Ego duyurdu: o hizmet süresiz kapatıldı

Ankara’da EGO Genel Müdürlüğü

Ankara’da EGO Genel Müdürlüğü tarafından bugün yapılan açıklamalara göre Yenimahalle-Şentepe arasında toplu taşıma hizmeti sunan teleferik sisteminin Mimarlar Odası’nın 2013’te açtığı dava sonucunda süresiz olarak kapatıldığını duyurdu.

EGO AÇIKLADI

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Mimarlar Odası tarafından 2013’te Ankara Büyükşehir Belediyesine açılan dava sonuçlanmış olup mahkemenin ‘imar planının iptaline’ karar vermesi sebebiyle yeni bir düzenleme yapılana dek teleferik işletmemiz süresiz olarak kapatılmıştır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına ulaşım hizmetimiz, aynı güzergahta 271 numaralı hatta konulacak ek otobüs seferleri ile sürdürülecektir.” dedi.

YENİMAHALLE ŞENTEPE TELEFERİK NEDEN KAPANDI?

Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) bağlı kuruluşlardan birisi olan EGO Genel Müdürlüğü, Yenimahalle-Şentepe arasında toplu taşıma hizmeti sunan teleferik sisteminin 2023 yılında Mimarlar Odası’nın açtığı dava sonucunda süresiz olarak kapatıldığını bildirdi.

Antalya’da yaşanan teleferik faciası sonrasında ise teleferik alanında ki davalarda sonuçlanmaya başladı. Bu sürede de yıllardır hizmet veren teleferik seferi artık süresiz kapatıldı.