Cep Telefonunuzu Şarj Ederken Bunu Yapmak Büyük Hata! Sağlık Uzmanları Duyurdu

Cep Telefonunuzu Şarj Ederken Bunu Yapmak Büyük Hata! Sağlık Uzmanları Duyurdu
Son zamanların belki de en çok araştırılan konuları arasında olan cep telefonu ve şarj edilmesi hakkında yanlış bilinenleri bu yazımızda sizler için hazırladık.

Herkesin muhakkak kullandığı ve saatlerdir elimizde olan cep telefonlarımızı yanlış şarj etmek oldukça tehlikeli olabilmektedir. Bilim adamlarının da incelediği ve araştırdığı konulardan biri olan yanlış cep telefonu şarj edilmesi bir çok olumsuzluğa sebebiyet verebiliyor. Yanlış şarj etmek cep telefonlarımızın ömrünü azaltırken aynı zamanda elimizde geçirdiğimiz zamanlarda da sağlığımız açısından tehlikeli olabiliyor.

Sağlık sorunlarına sebebiyet olmaması adına cep telefonu ve akıllı cihazları doğru şarj etmek oldukça önemlidir. İşte doğru şarjın püf noktaları sizlerle;

  • Hızlı şarj ve usb kabloları ile yapılan sıcaklığın iyice arttığı teknolojik cihazlardan kaçmalısınız. Pil ömrünün iyice kısaldığı telefonlarda sıkça kullanılan powerbanklar sağlık açısından oldukça tehlikelidir.
  • Tam Kullanmadan Şarj Etmek, lityum iyon piller için en ideal şarj aralığı %30 ile %80 arasındadır. Telefonunuzu %0'a kadar beklemek veya %100'e kadar şarj etmek pil ömrünü kısaltır.
  • Aşırı Sıcak Ortamlar, yaz aylarının gelmesi ile birlikte telefonlarımızı şarj ederken patlama ve yanma risklerine karşı güneş ortamında ve yüksek sıcaklarda şarj etmemelisiniz.
  • Fazla Uygulamaları Kapatın, Telefonunuza yüklediğiniz yüzlerce uygulama, arka planda çalışmaya devam ederek hafızanızı ve işlemcinizi yorabilir. Bu durum pilinizin daha hızlı tükenmesine ve telefonunuzun genel performansının düşmesine neden olabilir.
  • Prizde Bırakmayın, Telefonunuz şarj olduktan sonra şarj kablosunu prizden ve telefondan çıkarmanız önemlidir. Kablo takılı kalırsa pil ömrü kısalabilir.

Uzmanlar tarafından sıkça yapılan uyarılara kulak vermeye dikkat etmeliyiz. Uzmanların yaptığı araştırmalar sonucunda, uzun süreli şarj süreleri ve yüksek sıcaklar insan hayatını da önemli ölçüde kötü etkilemektedir.