Yepyeni bir müfredatı hayata geçirdik

Yepyeni bir müfredatı hayata geçirdik
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Önümüzdeki 2024-2025 eğitim ve öğretim yılından itibaren yepyeni bir müfredatı hayata geçirmiş olduk" dedi.

Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın himayesinde gerçekleşen "Uzayda Hayat" kısa hikaye yarışmasının ödül töreninde çocuklarla yaklaşık 10 dakika boyunca sohbet etme fırsatı bulduğunu dile getirdi.

Öğrencilerin sınavları kolay yapmalarını istediklerini ifade eden Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı'nda gelecek seneden itibaren müfredatın değişeceğini açıkladığını hatırlattı. Erdoğan'ın çocukları sevindirecek bir müjde verdiğini belirten Tekin, müfredatta yapılacak değişikliklerin çocukların okula severek gitmelerini sağlayacağını ve öğrenme süreçlerini daha keyifli hale getireceğini söyledi.

İstanbul Valisi Davut Gül ise organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, çocuk, kitap ve eğitimle ilgili her programa katılmaya gayret ettiklerini ifade etti.

Ödül töreninde Bakan Tekin, İstanbul Valisi Gül, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuri Albayrak dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Programın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Tekin, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Sosyal etkinliklerin eğitim sürecinin önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Tekin, çocukların bu tür etkinliklere katılarak okul başarılarına olumlu etki yapmasını hedeflediklerini söyledi.

Bu tarz etkinliklerin eğitim sistemine entegre edildiğini ve bunun çok değerli olduğunu belirten Tekin, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında beceri temelli eğitim anlayışının uygulanmaya başlanacağını ifade etti.