Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ev almak isteyenler için düşük faizli konut kredisi duyuruldu

Ev almak isteyenler son
Ev almak isteyenler son dönemde yükselen konut fiyatlarıyla birlikte birçok kişide ekonomik olarak zorlanırken bazı bankalar ise uygun maliyetli konut edinme şansı da tanıyarak vatandaşlara yardımcı oluyor. Son dönemde ki konut fiyatlarında ki yükseliş, vatandaşların konut edinme sürecinde de finansal destek arayışını hızlandırdı.
Bazı bankalar ev almak isteyenlere özel de kredi kampanyaları düzenlerken Nisan ayı da konut piyasası için kritik bir dönemeç olarak da görülüyor. Merkez Bankası’nın faiz oranlarında ki değişiklikler konut kredisi faizlerini de doğrudan etkiliyor.
Ekonomik göstergeler ve piyasa dinamikleri de bu kararların şekillenmesinde belirleyici rol oynarken bu sebeple de Nisan ayında açıklanacak faiz oranları öncesi de alıcıların da mevcut kredi faiz oranları ve bankacılık şartlarını da titizlikle değerlendirmeleri gerekiyor

600 BİN TL 120 AY VADELİ KONUT KREDİSİ

Ülke geneli konut kredisi piyasalarında bankaların sunduğu faiz oranları ve aylık taksit tutarları da çeşitlilik gösteriyor.

Akbank’ın “İlk Evim Konut Kredisi” ürünü için de belirlenen aylık yüzde 2,94 faiz oranıyla da hesaplanan taksit miktarı da 18.202,38 TL olarak karşımıza çıktı.

Yapı Kredi konut kredisi seçeneğinde de bu oran yüzde 3,55’e yükselerek aylık ödeme ise 21.628,87 TL’ye ulaşıyor.

Garanti BBVA hayat sigortalı kiracılara dair mortgage planında yüzde 3,56 faiz ile aylık 21.685,94 TL ödeme yapılması gerekiyor.

ING Bank konut kredisi faiz oranı yüzde 3,44 olurken aylık taksit 21.002,79 TL olarak belirlenirken; VakıfBank’ın “SarıPanjur Konut Kredisi”nde aylık %3,79 faiz oranıyla ödenecek tutar 23.004,95 TL iken; Ziraat Bankası’nın konut kredisi için aylık %4,29 faizle ödeme 25.907,61 TL olarak hesaplandı.

Türkiye’de imar affı bekleyen vatandaşlar
Sıradaki Haber Son dakika imar affı geliyor! Kaçak kat çıkanlar, ruhsatsız yapılar işte teklif TBMM’de