Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEB’den kritik açıklama geldi! Yeni müfredat belli oldu

Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni eğitim. müfredatı taslağı bugün askıya resmen çıktı.

Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı
Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni eğitim. müfredatı taslağı bugün askıya resmen çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu yeni müfredatla ilgili detaylar şekillenirken yeni eğitim müfredatının da ne zaman ne şekilde uygulanmaya başlayacağı da araştırılıyor. Bugün itibariyle de askıya çıkan müfredatla ilgili de detaylar Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından geldi.
GELECEK DÖNEM UYGULANACAK

Bakan yaptığı açıklama da yeni müfredat dün gelen haberle birlikte ilk kez duyuruldu ve bugün resmen askıya çıktı. Gelecek eğitim yılında uygulanmaya başlanacak olan yeni müfredat, kademeli olarak denenecek.

Bakan Tekin, açıklanan yeni müfredatla ilgili herkesin ‘https://gorusoneri.meb.gov.tr/’ adresi üzerinden görüş ve önerilerini paylaşabileceğini söyledi.

KADEMELİ GEÇİŞ

Yeni eğitim dönemi itibariyle de kademeli olarak uygulanacağı ifade edilen müfredatın da her kademenin birinci sınıfta uygulanacağı belirtilirken Bakan Tekin’de programın okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul yani beşinci sınıf, lise yani dokuzuncu sınıf üzerinde uygulanacağını söyleyip, eylül ayından itibaren yeni müfredatı hayata geçireceklerini söyledi.

9 TÜR OKURYAZARLIK

  • Bilgi okuryazarlığı
  • Dijital okuryazarlık
  • Finansal okuryazarlık
  • Görsel okuryazarlık
  • Kültür okuryazarlığı
  • Vatandaşlık okuryazarlığı
  • Veri okuryazarlığı
  • Sürdürülebilirlik okuryazarlığı
  • Sanat okuryazarlığı

GEÇİŞ RESMEN YAPILACAK

Bakan Tekin kendisine de gelen müfredat hazırlık süreciyle ilgili sorusuna da; başlangıcın daha önce ki yıllar olduğunu söylerken 2017 yılında yapılan müfredat değişikliğinin de bu sürecin ilk adımı olduğunu belirtti.

Bakan, “Dolayısıyla 2013’ten itibaren başlayıp, bugün geldiğimiz noktada ulaştığımız metinlere bizi ulaştıran çok kapsamlı bir çalışma takvimi var.” diyerek, bu zaman içerisinde çok fazla görüş alışverişlerinin yaşandığını, kamuoyu değerlendirmelerinin yapıldığını ve toplantılar düzenlendiğini açıkladı.

Yaz aylarından bu zamana kadar da 1000’den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenlenirken toplamda ise 260 akademisyen ve 700 üstünde öğretmen bu toplantılarda yerini aldı.

Ankara’da 7 Mayıs 2024 Salı
Sıradaki Haber Ankara Elektrik Kesintisi! 7 Mayıs 2024 Güncel Elektrik Kesintisi Olacak Yerler