Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meteoroloji’den Ankara için Cuma’ya kadar dikkat edin uyarısı

Türkiye’de Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Türkiye’de Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Ankara Valiliği’nden peş peşe kritik açıklamalar geldi. Valilik tarafından yapılan açıklamalarda ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre, bu gece saatlerinden itibaren Ankara genelinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkili olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Yapılan açıklama da, “Cuma günü gece saatlerine kadar görülmesi beklenen toz taşınımının meydana getireceği başta sağlık problemleri olmak üzere görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadesi kullanıldı.

ANKARA’DA LODOS UYARISI

Valilik yaptığı açıklama da bugün kent genelinde de rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden de lodos şeklinde kuvvetli, yüksek kesimlerde de yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmininde bulunurken ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda da aksamalar gibi olumsuzluklara dair de dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini de vurguladı.

VALİLİK’TEN 2 UYARI PEŞ PEŞE YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; 25.04.2024 Perşembe günü Ankara il genelinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli (40-70 km/saat), yüksek kesimlerde yer yer kısa süreli fırtına (70-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; bu gece saatlerinden itibaren (25.04.2024 Perşembe 00.00 TSİ) Ankara il genelinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkili olacağı tahmin ediliyor. Cuma günü gece saatlerine kadar görülmesi beklenen toz taşınımının meydana getireceği başta sağlık problemleri olmak üzere görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.