Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ne ikramiye ne de promosyon: emeklilere yeni 15 bin TL ödeme müjdesi

Ünlü SGK uzmanı Emin

Ünlü SGK uzmanı Emin Yılmaz tarafından bugün gündeme düşen haberlere göre emekli aylıklarına dair net rakam tablosu da paylaşıldı. Bu doğrultuda Ocak ayında birçok emekli maaşında yüzde 49,25 oranında artış yapılırken bu artış da kök aylığı 6 bin 700 TL’nin altında olan emeklileri ise kapsamadı.

En düşük emekli aylığı 10 bin lira olarak belirlenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da yerel seçimler öncesinde de emeklilerin taleplerini karşılayacaklarını bunun ise Temmuz ayında gerçekleşeceğini ifade etti.

Erdoğan’ın da son 6 aylık enflasyon rakamlarını da baz alarak maaşlara artış yapılacağını duyurması sonrası da maaşlara yapılacak zamla ilgili de araştırmalar hız kazandı. SGK uzmanları ise bu konuda görüşlerini paylaşmaya devam ederken Emin Yılmaz ise canlı yayında emekli maaşlarını hesapladı.

EN DÜŞÜK TABAN AYLIK 15 BİN TL

Yılmaz’a göre yapılan hesaplamalarda Ocak ayında yüzde 6,70 oranında Şubat ayında yüzde 4,53 ve Mart ayında yüzde 3,16 enflasyon verileri açıklandı. Bu doğrultuda da toplam olarak yüzde 15,05’lik zam olarak ifade edilirken Yılmaz ise emeklilerin de şimdilik bin 710 TL’lik bir rakamı cebinde tuttuğunu ifade etti.

SGK Uzmanı Emin Yılmaz ise yaptığı hesaplamalar sonrasında; 6 aylık enflasyon verilerine göre yaptığı açıklamada, Ocak ve Haziran aylarında enflasyonun tahmini olarak yüzde 24 çıkması bekleniyor.

Böylece, en düşük taban aylığın 12.500 TL veya 15.000 TL olabileceğini tahmin etti.

Seçim sonucu, Ankara Tabip Odası'nın
Sıradaki Haber Ankara Tabip Odası Genel Kurulunda Yeni Yönetim Seçimi Yapılıyor