Randevusuna Gitmeyene Ceza! Hastane Randevu Sisteminde Yeni Dönem Başlıyor

Randevusuna Gitmeyene Ceza! Hastane Randevu Sisteminde Yeni Dönem Başlıyor
Hastanelerde yoğun olarak randevu sorunu yaşandığının altını çizen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevusuna gitmeyenlere ceza getirileceğini duyurarak açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda Sağlık Bakanlığı tarafından alternatif çözümler üretilmeye çalışılan hastane randevu sistemlerinde yeni dönemin başlayacağını Bakan Koca açıkladı. Hastanelerde sıra beklemenin ve geç sıra verilmesinin sebebi olarak ''randevusuna gitmeyen hastalar'' olarak açıklayan Bakan Koca, bu konu ile ilgili yeni dönemin geldiğini açıklama yaparak duyurdu.

Şimdiye kadar hastane randevusuna gitmeyen hastalara, 15 günlük aynı birimden randevu alamama cezası uygulanıyordu. Bakan Koca: "İkinci kez randevuya gelmeyenlere 15 gün boyunca bütün branşları kapalı hale getireceğiz" açıklamaları ile yeni randevu sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca yeni dönemle birlikte iki kez aynı bölümden randevu aldığı halde ikisine de gitmeyen vatandaşların 15 gün boyunca bütün bölümlerden randevu almasının engelleneceğini söyledi. Bakan Koca yeni dönemin önümüzdeki haftalarda devreye alınacağını belirtti.