O paketlerde fare kalıntılarına rastlandı! Apar topar ürünler toplatılıyor

O paketlerde fare kalıntılarına rastlandı! Apar topar ürünler toplatılıyor
Dünya basınına bugün düşen haberlere göre; PASCO Shikishima şirketinden yapılan açıklamada, Chojuku dilimli ekmeğinin birkaç paketinde siyah fare kalıntılarının saptandığı bildirildi.Gleen açıklama da bu ekmekleri yiyenlerde...

Dünya basınına bugün düşen haberlere göre; PASCO Shikishima şirketinden yapılan açıklamada, Chojuku dilimli ekmeğinin birkaç paketinde siyah fare kalıntılarının saptandığı bildirildi.

Gleen açıklama da bu ekmekleri yiyenlerde herhangi bir hastalığın bulunmadığı ifade edilirken kemirgen kalıntılarının da ürüne bulaşma sebebiyle ilgili soruşturmaların başlatıldığı şimdiye kadar ise yaklaşık olarak da 104 bin paket ekmeğin de toplatıldığı bilgileri paylaşıldı.

Şirket tarafından gelen açıklamada da, "Müşterilerimize sorun yaşattığımız için derinden özür dileriz. Tekrarlanmaması için kalite yönetim sistemimizi güçlendireceğiz" ifadelerine yer verildi.

Devlet televizyonu NHK tarafından gelen habere göre de; PASCO'nun başkent Tokyo'da ki fabrikasının da maliyetleri yürütülen soruşturmalar sebebiyle de durduruldu. Merkezi Nagoya kentinde de yer alan PASCO Shikishima firmasının da Chojuku ekmeği de, ülke genelindeki çok sayıda markette satılıyor.

Japonya'nın tanınan ekmek imalatçıları arasında da yer alan PASCO Shikishima'nın birçok ürünü, ABD ve Çin'e de ihraç ediliyor.

Şirket o zamandan beri etkilenen müşterileri için de çevrimiçi geri ödeme başvurularında da bulunabilmeleri adına da web sitesinde form yayınladı. Yüksek sanitasyon standartlarına sahip bir ülke olan Japonya'da gıdaların geri çağrılması nadirdir. Son zamanlarda da gıdayla ilgili birçok sağlık sorunu da yaşadı.

Bu ayın başlarında, kuzeydoğudaki Miyagi vilayetindeki yüzlerce öğrenci, okullarına sağlanan sütü içtikten sonra hastalandı.

Mart ayında ilaç üreticisi Kobayashi Pharmaceutical, kolesterolü düşürmeye yönelik besin takviyelerini gönüllü olarak geri çağırmıştı. Firma geçen ay, kırmızı maya pirinci içeren ürünlerle potansiyel olarak bağlantılı beş ölümün araştırıldığını söyledi.

Geçen yıl market zinciri 7-Eleven, pirinç topunun içinde hamamböceği bulunmasının ardından özür dilemiş ve geri çağırma duyurusunda bulunmuştu.