Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SGK uzmanı açıkladı! SSK Bağkur emekli aylığına intibak düzenlemesi

SGK Uzmanı Özgür Erdursun

SGK Uzmanı Özgür Erdursun bugün yaptığı açıklama ile birlikte emeklilerin dikkatini çekti. Emekli maaşları için intibak yasasının konuşulduğu ifade edildi. Milyonlarca emekli için Ocak ayında ki maaşlara yüzde 49,25 oranında zam yapılırken bu zam sonrasında ise en düşük emekli aylığı 10 bin lira seviyelerinde kaldı. Bu durum ise emekliler arasında da hayal kırıklığı ve tepkilere yol açtı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı (SGK) Özgür Erdursun hükümetin Orta Vadeli Programı’nı açıkladı. Erdursun, hükümetin en düşük emekli aylığını da kaldırma planı olduğunu ifade etti.

“Artık bu tür bir uygulamayı sona erdirmek istiyorlar” diyen Erdursun, “Bunun için intibak yasasıyla beraber emekli aylıklarının yatırılan primlere göre gün sayısına göre artırılarak bu kök aylık meselesine son vermek istiyorlar” diye konuştu.

“YÜZDE 30’A YAKIN ZAM”

SGK uzmanı Erdursun yaptığı açıklama da; eğer emekli aylıklarına sabit bir artış yapılmazsa, her şeyin fiyatı artmaya devam ederse, enflasyonun düşüşünün Temmuz ayından sonra gerçekleşeceğini belirtti.

Enflasyonun Temmuz ayına kadar süreceğini ifade eden Erdursun, “Ancak, Temmuzdan sonra artış devam edecek, ancak biraz daha yavaşlayacak” dedi.

Temmuz ayında asgari ücret için de en az yüzde 25 ila 30 arasında zam geleceğini ifade eden Erdursun, emekli aylıklarına aynı oranda artış yapılması durumunda en düşük emekli aylığının 10 bin lira seviyesinde kalacağını belirtti.

“İNTİBAK YAPILMALI”

Erdursun emeklilerin karşılaştığı bu soruna çözüm bulunması gerektiğine dikkat çekerken, “Bu sorunun çözümü için emekli aylıklarında düzenli bir intibak yapılması gerekiyor.

İntibak sayesinde emekli aylıkları güncellenecek ve böylece en düşük temel aylık veya tamamlanan aylık meselesi artık ortadan kaldırılabilir. Bu şekilde, emekliler enflasyon karşısında daha rahat bir nefes alabilirler.” dedi.