Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asgari ücretliye destek paketi geliyor

Türkiye’de Temmuz ayı itibariyle

Türkiye’de Temmuz ayı itibariyle ara zam bekleyen ve hevesi kursağında kalan milyonlarca asgari ücretli vatandaş için heyecanlandıran gelişmeler duyuruldu. Emekli vatandaşlardan sonra asgari ücretliler için de destek paketi gelecek.

2024 yılı için de güncellenen asgari ücret rakamları Ocak ayında açıklanırken net asgari ücret ise 17 bin 2 TL brüt maaş ise 20 bin 2 TL’ye yükselmişti. Artan enflasyon ve peş peşe gelen zamlar da asgari ücretin erimesine sebep oldu. Milyonlar ise Temmuz’da asgari ücret için ara zam beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ara zam kapısını kapattı. Işıkhan’ın Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağını açıklaması, milyonlarca asgari ücretli çalışanı hayal kırıklığına uğrattı.

YENİ DESTEK PAKETİ

Enflasyon karşısında da aldığı maaşları eriyen ve geçinmekte de zorluk yaşayan asgari ücretliyi de heyecanlandıran haber geldi. Ankara’dan sızan haberlere göre de yeni asgari ücret formülü üzerinde çalışılıyor. Üzerinde çalışılan yeni düzenleme ile beraber asgari ücretlilere de aynı emeklilere uygulanacak destek paketi de yeni bir destek paketi olacak. Yeni yapılacak destek paketinin ayrıntıları da sızdı.

Yeni destek paketinde, asgari ücretlilere yönelik ek bir gelir sağlanması planlanıyor. Bu kapsamda, emekli maaşlarındaki zam oranıyla paralel olarak asgari ücretin destekleneceği bekleniyor.

2 BİN TL DESTEK ÖDEMESİ

Devlet kanadından 4 bin liralık emekli maaş zammına denk gelecek şekilde de asgari ücret için de 2 bin lira destek ödemesi yapması öngörüldü. Asgari ücretlinin yanı sıra sosyal devlet anlayışı içerisinde de vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için destek paketlerinin devreye sokulacağı söyleniyor. Bu desteklerin, indirimli ulaşım ve gıda kartları şeklinde sağlanması bekleniyor.

İddiaya göre, bu yeni düzenlemelerle ilgili çalışmaların Mayıs ayının başlayacağı konuşuluyor.