Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ankara’da Kızılay’ın ismi nereden geliyor? İşte bilinmeyen yarım asırlık tarihi

Ankara’nın gözbebeği herkes tarafından

Ankara’nın gözbebeği herkes tarafından bilinen en popüler caddelerinden birisi olan Kızılay’ın isminin nereden geldiği merakla araştırılıyor. Ankara’da her sokak Kızılay’a çıkar gibi birçok söz yer alırken işte meşhur bölgenin de bilinmeyen bir yarım asırı deviren tarihi de Ankara Haber 06 adresinde yer alıyor.

KIZILAY İSMİ NEREDEN GELİYOR?

Ankara’nın kalbi olarak bilinen Kızılay Çankaya ilçesinde bulunan bir semt olarak biliniyor. Konum ve her yere yakınlığıyla da Ankara’nın merkezi olarak bilinmektedir. Kızılay Meydanı’nı bünyesinde barındıran semt ismini ise 1970’li yılların başında da yıkılıncaya kadar da mevcut olan Kızılay meydanının hemen yanı başında yer alan Kızılay binasından almıştır.

Kızılay bulunduğu merkezi konum itibariyle de ulaşımı çok kolay olan semtin Ankara’nın da her tarafına toplu taşıma araçlarıyla da ulaşılabilmektedir. Metro ve Ankaray gibi merkezi olan semtte dolmuş ve otobüs olanakları da yer alıyor. Kızılay bir nevi Ankara’nın kalbi olarak bilinmektedir.

Kültür ve eğlencenin de aynı zamanda alışveriş merkezi olarak bilinirken Kızılay Meydanı adı ile de ününe ün katmıştır. Semtin içerisinde yine semtin merkezi konumunda bulunan ve aynı isme sahip olan Kızılay mahallesi olmak üzere, Cumhuriyet, Meşrutiyet, Namık Kemal, Devlet (Güvenpark tarafı), Fidanlık, Kocatepe, Kültür mahalleleri olmak üzere 8 mahalle bulunmaktadır.

KIZILAY MEYDANI

Kızılay Meydanı ya da 15 Temmuz Kızılay Millî İrade Meydanı, Türkiye’nin başkenti Ankara’nın merkezindeki kent meydanı. Doğudan Ziya Gökalp Caddesi, batıdan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, kuzey-güney ekseninde ise Atatürk Bulvarı yollarının kesişimindedir.