Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bankada parası olanlara duyuruldu! Yüzde 10 kesinti yapılacak

Türkiye’de bankada parası olan

Türkiye’de bankada parası olan milyonlar için yeni düzenlemeler geldi. Bundan sonra bankalarda yer alan paralardan yüzde 10 kesinti gerçekleştirilecek. Bankada parası olan kişiler için gelen kötü haber sonrası yeni gelen düzenlemeyle birlikte de TL mevduat sahipleri de daha yüksek oranda stopaj kesintisi ile karşı karşıya kalacak.

5 GÜN SONRA BİTECEK

Devlet tarafından da Türk Lirası mevduatları teşvik etmek adına da belirlenmiş stopaj avantajı sunarken normalde de uygulanan yüzde 15’lik stopaj kesintisi de bu avantajla birlikte yüzde 5’e indirildi. Bu düzenlemenin süresi de 30 Nisan tarihinde de sona erecek.

Bu tarihten sonra gerçekleştirilecek TL mevduat işlemlerinde stopaj kesintisi yüzde 15 olarak uygulanacak. Ancak, Hazine ve Maliye Bakanlığı bu süreyi uzatırsa, stopaj kesintisi yüzde 5 seviyesinde devam edecek.

STOPAJ ORANLARI 

Stopaj oranları şu anda şu şekilde belirlenmiş durumda: 6 aya kadar vadelerde yüzde 5, 1 yıla kadar vadelerde yüzde 3 ve 1 yıldan uzun vadelerde ise yüzde 0 olarak stopaj alınıyor.

STOPAJ ORANLARI NE KADAR?

Stopaj oranları şu anda şu şekilde belirlenmiş durumda: 6 aya kadar vadelerde yüzde 5, 1 yıla kadar vadelerde yüzde 3 ve 1 yıldan uzun vadelerde ise yüzde 0 olarak stopaj alınıyor.

Bu avantaj, TL mevduat sahiplerinin daha yüksek kazanç elde etmelerini sağlıyor ve dolayısıyla TL mevduatlara olan ilgiyi artırıyor.

GÜNCEL MEVDUAT FAİZ ORANLARI

A101 market zincirleri Anneler Gününe
Sıradaki Haber Calvin Klein ve Versace parfümler A101 marketlere geliyor! Bu tarihte gelen kapışacak