Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! O vatandaşlara dev sosyal yardım paketi

Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vermiş

Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vermiş olduğu talimat sonrasında emekliler, asgari ücretliler ve asgari ücretten de daha düşük geliri olan vatandaşları da ilgilendiren çalışmalar başladı. Bu doğrultuda yeni bir sosyal yardım paketi gelecek. Peki bu pakette neler var?

AİLE DESTEK PAKETİ BİTİYOR

Genel seçimlerden bir yıl önce başlayan yeni destek programına Aile Destek Paketi verilirken bu destek kapsamında da dar gelirli olan vatandaşlara aylık 850 TL ila 1900 TL arasında destek ödemeleri gerçekleştirildi. 1,5 yıldır devam eden söz konusu bu destekte Haziran ayı sonunda bitiyor.
Haziran 2024 destek ödemelerinin Temmuz’un ilk haftasında hesaplara yatırılması sonrası söz konusu destek ödemesi sona erecek. Yerine yeni destek paketi gelecek.
YENİ DESTEK PAKETİ GELİYOR
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaptığı son dakika açıklamasında, “İlerleyen zamanlarda gerek emeklilere ilgili, gerek diğer ihtiyaç sahiplerine yönelik, dar gelirlilere yönelik bir destek paketi var. Aile Bakanlığı’nın çalışmaları var. İhtiyaç sahipleri, emekliler için bir çalışma paketi var. Sadece emekliler değil, düşük gelirlilere, hane geliri düşük olanlar için bir destek paketi var” dedi.

KİMLERE DESTEK VERİLECEK?

Söz konusu destek paketi kapsamında 10 bin TL maaş alan emeklilere, ev hanımlarına, işsiz vatandaşlara ve evine tek asgari ücret giren, asgari ücretten daha düşük geliri olan vatandaşlara ek ödemeler, fatura destekleri gibi kalemlerde yardımlar yapılacak.

DESTEK PAKETİ NE ZAMAN GELECEK?

Yapılan açıklama sonrası Haziran ayı sonu itibariyle yeni sosyal yardım paketi devreye girecek. Meclis’e gelecek olan paket TBMM’den geçtikten sonra Temmuz ayında ise ilk başvurular alınacak.
Türkiye’de Meclis tarafından onaylanan yeni
Sıradaki Haber TBMM’de onaylanarak gelecek! O kişilerin borçları tek kalemde silinecek