Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlk kez ev alacaklara vatandaşlara 30 bin euro dev destek verilecek

Türkiye’de vatandaşlarımızın gurbette en

Türkiye’de vatandaşlarımızın gurbette en fazla yaşadığı yerlerden birisi olan Almanya’dan bir son dakika haberi geldi. Gelen habere göre Almanya’da 350 bin civarında Türk vatandaş yaşarken Hessen Eyaletinde de dar gelirli aileleri desteklemek adına konut krizi çözülecek.

Dar gelirlilerin sık yaşadığı yerleri bildiren Almanya hükümeti de bu noktada ev ödeneği başlatıyor. Eyalet hükümeti tarafından da hafta başınan alınan karar geriye doğru işletilirken 1 Mart 2024 tarihinden sonra ev alanlara 30 bin euro destek ödemesi verilecek.

İlk evini alacak Türk aileye karı kocanın her biri için 10’ar bir euroluk yardım olmak üzere 20 bin euro, 18 yaşındaki her bir çocuk için ise 5 bin euro ödeme yapılacak.

Ödeme yıl içerisinde 10 taksit şeklinde verilecek. Yardımlarda vatandaşlık şartı da yok. Hem Alman, hem Türk hem de diğer vatandaşlara ödemeler verilecek. Kişinin ya da ailenin Hessen Eyaleti içerisinde ev alacak olması ön şartı olacak
UCUZ KREDİ
İlk defa ev alacaklar için başlatılan kampanyada 30 bin Euro’ya kadar destek ödemesi yapılacağı bildirilirken ev alacaklara devlet bankalarından ucuz faizli kredi de verileceği bildirildi. Bunun için de tek şart, ilk evini alacak olmak.
Başvuru yapabilmek için çiftlerin evli olması şartı aranmıyor. Birlikte yaşayanlar da bu destekten faydalanabilecek.
EN FAZLA TÜRKLERE VERİLECEK
Bölgede ev alma desteğinin en fazla Türklere verileceği bildiriliyor.