Öğretmen ataması bekleyenler dikkat! Sistem sil baştan değişti işte yeni mülakat sistemi

Öğretmen ataması bekleyenler dikkat! Sistem sil baştan değişti işte yeni mülakat sistemi
Türkiye'de kamu tarafından yapılacak atamalarda mülakat sistemleri sil baştan değişiyor. Gelen haberlere göre mülakatların da nasıl yapılacağına dair haberler geldi.MÜLAKATLAR KALKMIYORSeçim öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı...

Türkiye'de kamu tarafından yapılacak atamalarda mülakat sistemleri sil baştan değişiyor. Gelen haberlere göre mülakatların da nasıl yapılacağına dair haberler geldi.

MÜLAKATLAR KALKMIYOR

Seçim öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuda bazı zorunlu kadrolar hariç de mülakatların kaldırılacağı ifade edilirken seçim sonrası öğretmenlikte de mülakatın yapılması gerektiğine yer verilirken öğretmenlikte de mülakatın kalkmayacağı ifade edildi.

YENİ MÜLAKAT SİSTEMİ

Ülke geneli bilindiği üzere de kamuya öğretmen atamasında mülakat sistemi kalkmazken şekil değiştirdiği ifade edildi. Gelen son dakika haberlerine göre de öğretmenlikte mülakatların yeni sistemi belli oldu:

Mülakat sisteminde her adaya isim yerine kod verilecek. Mülakat yapacak heyet adayın kimliğini bilmeyecek ve  yüz yüze 45 dakika mülakat olacak.

Mülakat kameraya ve ses kaydına alınacak.

İLK MESAJ VERİLECEK

Mülakat için ilk olarak öğretmene mesaj gidecek ve sorumlu olacağı derslerle ilgili de konular verilecek. Bu şekilde de adayın hangi konulara çalışacağı belli olurken mülakat ise 14 haftalık konu ile sınırlı olarak konu dışında ise bir soru sorulmayacak.

PUAN ODADAN ÇIKMADAN HEMEN ÖĞRENİLEBİLECEK

Yeni mülakat sistemine göre de adayların mülakatı sona erir ermez puanlar belirlenecek. Bu puanlar odadan çıkmadan öğrenilebilirken puan sisteme girildikten sonra ise ekstra bir düzenleme yapılmayacak.

Değerlendirme Komisyonu; öğretmen adayını, mülakat salonundan ayrılmadan puanlayacak. Aday da puanını içerideyken öğrenecek.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağı ifade edilirken Bakan Tekin, en çok atama yapmayı planladıkları 5 alanı da sıralayarak:

sınıf öğretmenliği için 3 bin 263,

özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499,

rehberlik için 1.597,

din kültürü ve ahlak bilgisi için 1.594

İngilizce için 968 atamanın yapılacağını açıkladı.