Sağlık Bakanı tarafından açıklama geldi! Yeni randevu sistemi duyuruldu

Sağlık Bakanı tarafından açıklama geldi! Yeni randevu sistemi duyuruldu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün uzun süredir büyük tartışmalara yol açan konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Koca tarafından yapılan açıklamada hastanelerde onaylı randevu döneminin de Pazartesi...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün uzun süredir büyük tartışmalara yol açan konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Koca tarafından yapılan açıklamada hastanelerde onaylı randevu döneminin de Pazartesi günü itibariyle başlayacağını ifade etti.

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada; Ankara'da 'Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalardan satır başları:

  • Yetkisiz olan kendince hürdür her istediğini rahatça söyleyebilir sorumluların ne söylediğine bakın sosyal medya sağlıklı bir bilgi kaynağı değil, sağlıkla ilgili bilgi kaynağı sağlık bakanlığıdır.
  • Bugün olduğu gibi sizleri sağlık koordinasyon kurulumuzun kararları doğrultusunda sizleri bilgilendireceğim.
  • Bağışıklama programındaki bütün aşılar Hıfzısahha’da üretilecek, 2028’de tüm aşılar yüzde 100 yerli olacak.

YENİ MHRS RANDEVU SİSTEMİ

  • Geçen yıl yaklaşık 23 milyon kişi aldığı randevulardan en az birine gelmedi. Gelinmeyen randevu sayısı 81 milyon.
  • Sistem artık şöyle işleyecek: Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 8’e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek.
  • Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS’de başlatılan bu yeni döneme de Onaylı Randevu Dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor. Onaylı Randevu Dönemi hayırlı olsun.

MHRS NASIL RANDEVU ALINIR?

MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ve aile hekimlerine Alo182 arayarak canlı operatörlerden, web üzerinden ya da MHRS mobil uygulamasından kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir sistemdir.