Son Dakika! SPK Onayladı, Borsaya Bir Mühendislik Şirketi Daha Katılacak

Son Dakika! SPK Onayladı, Borsaya Bir Mühendislik Şirketi Daha Katılacak
Sermaye Piyasası Kurulu tarafından açıklanan bugün ki bülten ile birlikte Mühendislik şirketinin halka arzına onay verildi. SPK tarafından yapılan bülten açıklamasının detayları ve halka arz detayları bu yazımızda sizlerle.

SPK tarafından bu akşam son dakika olarak açıklanan bülten ile birlikte bir mühendislik şirketinin daha borsaya katılacağı duyuruldu. Lot başı ''70'' Lira fiyatı ile yatırımcısından talep toplayacak olan ''Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş. ''şirketinin halka arz detayları yazımızın devamında ele alındı.

Halka Arz Bilgileri

SPK tarafından halka arz onayı alarak, talep toplama işlemine başlayacak olan mühendislik şirketinin halka arz detayları şöyle açıklandı;

Halka Arz Şekli

- Sermaye Artırımı : 19.200.000 Lot

- Ortak Satışı : 3.168.000 Lot (Ahmet Altunkum)

- Ortak Satışı : 672.000 Lot (Abdullah Altunkum)

- Ortak Satışı : 480.000 Lot (Samet Gürsu)

- Ortak Satışı : 240.000 Lot (Cemalettin Gürsu)

- Ortak Satışı : 144.000 Lot (Seddar Sacid Gürsu)

- Ortak Satışı : 96.000 Lot (Sena Gürsu)

Fonun Kullanım Yeri

- %50-60 Makine, ekipman, tesis ve proje yatırımları.

- %20-25 Finansal borçların ödenmesi.

- %20-25 İşletme sermayesi.

Halka Arz Şirketi Ne İş Yapar ? Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş. Ne İş Yapar ?

Hareket 60 yıldan uzun bir zamandır müşterilerine mühendislik çözümleriyle ağır kaldırma ve taşımacılık hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmetler ayrıca proje planlama, güzergâh etütleri, yük kaldırma mühendisliği, proje yönetimi ve kurulum işlerini kapsamaktadır. Türkiye ve Kafkasya bölgesinde daha önce yapılmış güçlü proje referanslarıyla, müşterilerimize petrokimya, yenilenebilir enerji ve güç sektöründe ve özellikle greenfield (yeşil alan), tesis kapatma, bakım ve açık deniz projeleri alanlarında hizmet vermekteyiz. İstanbul, Türkiye’de yer alan genel merkezimizle, Avrasya, Orta Doğu ve Afrika’da uluslararası faaliyet göstermekteyiz.