Hastanelerde Randevu Sorununa Son: MHRS'de Flaş Değişiklikler!

Hastanelerde Randevu Sorununa Son: MHRS'de Flaş Değişiklikler!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki (MHRS) sorunlara dikkat çekerek flaş değişiklikte bulundu.

Son aylarda vatandaşlar, hastanelerden randevu alamamaktan ve mecbur kaldıkları özel hastanelerde yüksek faturalarla karşılaşmaktan yakınıyordu. Muayene randevusu için 3 ay, MR için 6 ay, Ultrason için 4 ay sonrasına gün verilmesi tepkilere yol açıyordu. Sosyal medyada da bu durumla ilgili birçok şikayet dile getiriliyordu.

Sağlık Bakanlığı bu duruma hızlı bir şekilde çözüm üretmek için harekete geçti. Bakan Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) önemli değişiklikler yapılacağını duyurdu. Bu değişikliklerle randevu sorununu kalıcı olarak çözmeyi amaçlıyorlar.

Alınan Yeni Kararlar:

  • Randevu İptal Süresi Sınırlandırıldı: Artık hastalar randevularını en geç bir önceki gün saat 23.59'a kadar iptal edebilecek. Bu sayede son dakika iptallerden kaynaklanan atıl kapasite sorununun önüne geçilecek.
  • İptal Edilen Randevulara Yeni Randevu: İptal edilen randevular, muayene saatinden 1 saat öncesine kadar yeni randevu alımına açılacak. Bu sayede daha fazla hastanın randevu alması ve sağlık hizmetlerinden faydalanması sağlanacak.

Öncelikle iptal edilmeyen randevulardan kaynaklanan, kullanılamayan kapasitemizi diğer vatandaşlarımızın kullanımına açacağız diyen Koca, “Bu kapsamda; gelemeyeceği randevuyu iptal etmeyen vatandaşlarımız söz konusu durumun ilkinde 15 gün içerisinde aynı branşa randevu alamayacak. Aynı şekilde randevusuna ikinci kez gelmediğinde 15 gün içerisinde tüm branşlardan randevu alamayacak” açıklamalarında bulundu.